pühapäev, 31. mai 2009

Tasuta on kommunismi sünonüüm

pealkiri võib tunduda eksitav, kuna ilmselt ma ei hakka rääkima praegu tasuta asjadest ega ka kommunismist. küll aga võin ma tõdeda, et pole üle väga pika aja, kui üldse, saanud nii positiivset elamust ühe kahe ja poole tunnise linateose vaatamisest.

jah, tõsi, watchmen oli algselt kaheteistosaline koomiksisari aastail 86-87, ning seda eelnevalt teades ka mina esmapilgul ei oodanud midagi enamat, kui järjekordne spider-hulk-mangirl, kuid tema tänavuaastane ekraniseering on üllatavalt hästi välja kukkunud.. isegi sci-fi kohta. 

kõigepealt annan ma krediiti tõesti filmi pikkusele - asi on seda väärt. tavatust pikem filmi sissejuhatus kirjutab üle seda maailma, mida meie teame, nende omaga. selle aja sees suutsid nad korralikult avada ning enamvähem ka sulgeda kõik pea- ning kõrvalteemad. 

üks liinides, mis watchmen'i läbis, oli huumor, selle vürtsikam versioon. kasvõi alustades sellest, et ühe peamise karakteri nimi oli the comedian, kuni tõdemuseni, et nad kõik tundusid üksteise võidu otsivat seda kõige suuremat nalja. filmist jooksis läbi palju värvikaid ütlusi ning  žest, mida oleks lausa lust veel pikalt ka edaspidi tsiteerida.

vahetan rada. imdb's ringi vaadates leidsin sellise sektsiooni, ning siis ka juba täpsustatult, nagu parents guide for watchmen, link, mis siis pm peaks ülevaate andma kallitele lastevanematele, kui palju seksi, vägivalda ja kõlbetust asi sisaldab. tahaks välja tuua 2 lõiku, ülejäänuid lugege sealt, kui spoilereid ei karda.

kõigepealt näiteks: 

exactly 20 occurrences of the "f-word," mainly by the comedian. use of this word stops, oddly, around the halfway point. there are about a dozen uses of the "s-word," and other mild language is heard throughout, such as frequent "goddamns."

ning nüüd lõpuks tahaks välja tuua ainsa negatiivse asja...

there is a sex scene between two characters, lasting nearly two minutes, with a clear view of both characters throughout. we see their buttocks and the woman's breasts for an extended period of time, and there is graphic thrusting and moaning in full screen shots of them nude and coupling together, although no genitalia is shown. rather graphic scene, focuses only on the sex.

see oli lihtsalt nii vale. ei sobinud üldse ülejäänud filmi teema ja meeleoluga kokku.

Kommentaare ei ole:

Foto

Mina

Jaak Kütt | Tallinn, Harjumaa, Eesti | jaakkytt@chess.com


Otsin IT alast tööd. Soovin leida projektipõhist või poole- kuni täiskohaga tööd (sõltuvalt graafikust ja kodus töötamise võimalikkusest), mis hõlmaks veebilehtede ja -rakenduste loomist, kujundamist ja haldamist. Hetkel ootan enim pakkumisi eraisikutelt või väikeettevõtetelt. Tasu on kokkuleppeline. Oskuste ja kogemuste kohta loe palun pikemalt alapealkirja IT alt. Kuna antud valdkond on minu jaoks huvitav ning pakub mõtteainet ka väljaspool töökeskkonda ja -aega, olen väga motiveeritud töö käigus õppimisest ning uute teadmiste rakendamisest.


Logistika. Nägin lambivalgust 1987. aasta 19. oktoobri õhtul kell 20:10 Tallinnas Pelgulinna sünnitusmajas. Esimesed 3 eluaastat veetsin Tallinnas, sellele järgnevad 12 Kivi-Vigalas ning seni kõik ülejäänud taas pealinnas - kolmes erienvas korteris Mustamäe piirides ning üürikest aega ka vanalinnas. Eesti siseselt pendeldan kõige sagedamini Tallinn - Vääna-jõesuu ning Tallinn - Tartu vahel. Kaks korda olen eksinud Soomesse, Rootsi ja Lätti ning korra sattunud Leetu ja Saksamaale.


Haridus. 1995 kuni 1999 Kivi-Vigala Põhikool, 1999 kuni 2007 Tallinna Tehnikagümnaasium, 2007 kuni tänaseni Tallinna Ülikool, Psühholoogia eriala, alustamas sügisel kolmandat kursust.


IT. Viimase 3-4 aastaga olen tasa ja targu omandanud keeled XHTML, CSS ja JavaScript. Möödunud kevadel alustasin oma esimese suurema veebiprogrammeerimise projektiga (www.TRIIBUD.ee, mõningal määral olen seotud tänaseni), mille käigus õppisin kasutama PHPd, MySQLi, AJAXit ning lugu pidama W3C rangetest standartitest (lehele sai valmis tehtud ka kasutaja- ja ostukorviliides, kuid Kadri otsustas sellest loobuda ja avada poe vanalinnas ;). Hetkel on käsil 3 objekti, millede valmimisel nad siin ära märgin. Lisaks koodi kirjutamisele loon ka visuaalseid lahendusi (tutvunud lähemalt programmidega Flash, Gimp, Paint Shop Pro ja Photoshop), mille näiteid samuti riputan varsti siia kuhugi üles. Mõne aasta eest õppisin mõneteistkümnetunnipikkuse kursuse jooksul projekteerimistarkvara AutoCAD.


Fotograafia. 2005. aasta oktoobris alustasin esimeste katsetuste tegemist Canon PowerShot G3 kaameraga. 2007. aasta märtsis ostsin Canon PowerShot G7. Kahe kaameraga kokku olen tänaseks teinud ~19000 klõpsu, millest säilitanud pilte ~6000. Kuna olen suhteliselt enesekriitiline tehtud töö osas, on avalikult saadaval käputäis, mis siin blogis FOTO all näha on.. Sellele lisaks olen pildistanud enamus ehteid www.TRIIBUD.ee galerii tarvis. Kui kellelgi on soovi fotograafi väikse raha eest või niisama, võib mulle kirjutada ülal toodud mailiaadressile.


Will include more .. soon..


Bloggeri profiil

What Emoticons Are Made Of

blog.tr.ee